Category: ICT

Dec 15

Testimonial kursus joomla

Tahniah kepada saudara firdaus, admin joomlamalaysia.org kerana berjaya menganjurkan program yang sangat bermanfaat kepada mereka yang baru menjinakkan diri dengan joomla.

Continue reading

Jul 27

Laman web Masjid Al-Mahdi

Dalam kesibukan masa, saya masih lagi sempat mencuri masa di waktu malam untuk ke cyber cafe. Setelah beberapa malam bertapa di sana akhirnya saya berjaya menyiapkan sebuah lagi laman web.

Continue reading

Jun 21

Satu lagi laman web berjaya disiapkan

Dah lama tak update blog ni. Tapi kali ni update tentang sebuah laman web yang memasarkan produk hijrah waterfilter. Laman web yang dibangunkan milik abang zamri,

Continue reading

Jun 03

The 2009 MSC Malaysia Open Source Conference

NVITATION TO PARTICIPATE IN MSC MALAYSIA OPEN SOURCE CONFERENCE 2009 Date: 31 May – 3 June, 2009 Venue: Berjaya Times Square Hotel & Convention Center, Kuala Lumpur.

Continue reading

Dec 05

Laman web Kelab Kompang Warisan Muda

Alhamdulillah, saya telah dapat menyiapkan sebuah blog dengan menggunakan wordpress untuk kelab kompang warisan muda, sekolah kebangsaan Melayu Raya Segamat Johor.

Continue reading

Nov 16

Perkhidmatan membina laman web

Saya menawarkan perkhidmatan membina laman web kepada sesiapa sahaja tidak kira agensi kerajaan, syarikat swasta, persatuan, sekolah, individu dan sebagainya. Saya berpengalaman dalam pembinaan laman web selama lebih kurang 5 tahun. Membina laman web merupakan minat saya.

Continue reading

Nov 02

Design revamp

Sudah seminggu saya hanya memandang blog ini tanpa membuat posting. Mungkin kerana kepenatan dan kemalasan saya sendiri. Malam tadi saya ada ada sedikit masa terluang dan saya pun godek-godeklah PC saya untuk menghasilkan template baru blog saya…  tadaaa…. dah siap…. tak tau nak tulis apa lagi 🙂 Dah siap semua baru perasan kat belah bawah …

Continue reading

Oct 13

wordpress dan masa depanku..

Entry ini sepatutnya saya tulis pada hari jumaat lepas namun entah kenapa saya rasa malas nk menulis dan hanya memandang angka di visitor counter di blog saya ni. Mana taknya, hari ini jumlah pengunjung blog saya mencecah angka 100 orang dan sebelum keluar pejabat tadi angkanya 103 orang. Kalau nak banding dengan bloggers lain memang …

Continue reading

Sep 22

Linux SuSE dan majlis berbuka puasa

Tiba-tiba saya teringat aktiviti saya semalam. Patutnya saya buat posting tentang perkara ni dulu. Saya post di sini sebab saya rasa aktiviti semalam sangat menarik. Komuniti Joomlamalaysia.org menganjurkan bengkel linux suse secara percuma di Bandar Baru Bangi. Saya yang mengantuk sangat ketika itu selalu sahaja terlena. Memang sangat penat hari tu. Sebelum sampai ke tempat …

Continue reading