May 07

DERMA DARI ANDA MASIH DIPERLUKAN

Sumbangan Pembinaan Madrasah Tahfiz Al-quraan

Sumbangan ikhlas dari anda amat-amat diperlukan untuk membina sebuah Madrasah Tahfiz Darul Furqan di Segamat, Johor. Anggaran awal perbelanjaan adalah RM 1.5 juta.

Firman Allah:

Perumpamaan (nafkah yang dikeluarkan oleh) orang-orang yang menafkahkan hartanya di jalan Allah[166] adalah serupa dengan sebutir benih yang menumbuhkan tujuh bulir, pada tiap-tiap bulir seratus biji. Allah melipat gandakan (ganjaran) bagi siapa yang dia kehendaki. dan Allah Maha luas (karunia-Nya) lagi Maha Mengetahui.

[166] pengertian menafkahkan harta di jalan Allah meliputi belanja untuk kepentingan jihad, pembangunan perguruan, rumah sakit, usaha penyelidikan ilmiah dan lain-lain.

Manakala menurut Rasulullah S.A.W pula :

Dari Abu Ubaidah bin Jarah telah berkata : Aku mendengar Rasullulah bersabda : sesiapa yang menginfakkan (mendermakan ) hartanya pada jalan Allah maka Allah akan membalasnya dengan tujuh ratus kali ganda di akhirat kelak. Dan sesiapa yang menginfakkan (mendermakan) hartanya untuk dirinya dan ahli keluarganya atau untuk menziarahi orang sakit atau menghilangkan halangan di jalan Maka Allah akan membalas satu kebaikan dengan sepuluh ganjaran diakhirat.(Hadis riwayat imam Ahmad)

akaun Bank Islam 01078010017368
diatas nama MADRASAH TAHFIZ QURAN DAN PENGAJIAN KITAB THURAS

Tel: 019-7757446

E-Mail Mudir : Ustaz Mohamad Rozali Jamil al-Hafiz
E-Mail Webmaster: Webmaster

Alamat:
71 Kampung Melayu Raya,
85000 Segamat, Johor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.